Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
Bohové
Ve světě krále Rhobara můžete věřit ve 3 bohy. Každý z nich je specifický svými vlastnostmi a svým postojem vůči obyvatelům tohoto světa.

Innos

Innos je bůh světla, míru a hlavně dobra. Představuje nejmilosrdnějšího boha, kterého uctívají mágové kruhu ohně. On jim za jejich sílu, kterou mu dodávají modlením propůjčil magické schopnosti, schopnosti kterých nemůže obyčejný smrtelník dostát. Je zobrazován jako mladý muž, stojící v plné zbroji s nádhernou přilbicí na hlavě. Jeho charakteristickou barvou je červená.Ve hře samotné můžete věřit pouze v Innose. I když každý z nás si v hlouby nitra může myslet co se mu zlíbí. Své niterní myšlenky budete moci vypustit buďto již v datadisku nebo ve 3.díle Gothica, kde se budete moci modlit i k samotnému Beliarovy.

Adanos

Byl stvořen, aby zajišťoval rovnováhu mezi dvouma negativníma bohama, mezi Innosem a Beliarem. Je to bůh rozhodnosti, síly a rovnováhy ve světě. Svou sílu propůjčuje mágům kruhu vody. Jeho charakteristickou barvou je modrá. To právě tento bůh se musel několikrát spojit se sobě bližším bohem - Innosem, proti zlu na tomto světě. Ve hře samotné můžete věřit pouze v Innose. I když každý z nás si v hlouby nitra může myslet co se mu zlíbí. Své niterní myšlenky budete moci vypustit buďto již v datadisku nebo ve 3.díle Gothica, kde se budete moci modlit i k samotnému Beliarovy.

Beliar

Jak to na světě bývá, nemůže zůstat samo dobro, to je prostě proti přírodě. Proto byl stvořen třetí bůh, bůh zla, bolesti, krveprolití a utrpení. Tento bůh se odjakživa snažil jeho svět uvrhnout do temnot, to pravě Vy mu v tom musíte zabránit. Svou sílu propůjčuje temným mágům, těm, které dokázal svést z cesty dobra do nekonečných plání zla a utrpení. Je nemilosrdný a vskutku nejmocnější ze všech bohů. Ve hře samotné můžete věřit pouze v Innose. I když každý z nás si v hlouby nitra může myslet co se mu zlíbí. Své niterní myšlenky budete moci vypustit buďto již v datadisku nebo ve 3.díle Gothica, kde se budete moci modlit i k samotnému Beliarovy.