Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paladinové
Zakladatel: Za zakladatele svatých bojovníku samotného Innose je považován král Rhobar. To on dal vzniknout těmto elitním jednotkám, ještě před začátkem kruté války s orky. Velitel posádky v Khorinisu: vznešený Lord Hagen Zástupci: Lord Andre, Lord Luthar Tito bojovníci šířící slovo Innosovo mají opravdu velice dobrý trénink, specializují se hlavně na jednoruční, ale také na obouruční zbraně. Innos vyvyšuje kuši nad luk, proto většina z nich používá právě kuši jako smrtící zbraň na dálku. Mimo jiné zbraně dal Innos svým svatým ochráncům pořádku schopnost ovládat omezené spektrum magie. Do tohoto sortimentu zařazují například kouzla léčící, užitková, ale samozřejmě i bojová.
Hiearchie
Vůdce:V čele paladinů stojí samotný král Rhobar, jeho veličenstvo dává nepřímé rozkazy svému elitnímu vojsku Generál: Každému oddílu velí jeden králův vznešený generál, většinou se oslovuje Lord, nebo Vznešený. Řadoví paladinové s ním udržují kontakt jen přes velitele oddílu. Na to, aby se stal paladin generálem musí čekat třeba celý život, ale vůbec se také nemusí dočkat, protože počet generálů v řadách elitních vojsk je omezený. Tento titul se dědí z generace na generaci. Velitel: V každém oddílu bývají 2 až 3 velitelé (závisí na počtu vojáků). Ten má svou družinu, kterou opouští jen v mezních situacích, většinou chtějí ale bojovat po boku svých svěřenců do poslední chvíle. To svědčí o ohromné oddanosti a morálce svatých bojovníků. Voják 1. stupně Hodnost vojáků závisí na jejich věku a na délce působení v řadách paladinů. Pokud je paladin cvičen od mala, 1. stupně dosáhne okolo 40. roku svého života. Z pravidla mají přístup ke všem kouzelným svitkům. Voják 2. stupně Vojáci 2. stupně jsou většinou cvičeni ve střelbě z kuše. Jsou také zasvědcováni do tajů kouzelných svitků. Voják 3. stupně Těmto vojákům jsou přisuzovány nejmenší pravomoci, starají se o zásobování jednotek, kování zbraní a o všechny ostatní špinavé práce. Většina paladinů zahyne ještě před dovršením 25. roku svého života. Je nepsaným pravidlem, že ten kdo přežije toto nejtěžší období paladina, v postupu výš mu už nic nebrání.
Velká rada
Skládá se většinou z mágů, kteří velice často s paladiny kooperují, nebo z vysloužilých veteránů válečných tažení. Sídlí na Mainlandu. Stará se o hladký a beztrestný chod Řádu. Jakékoliv hříšníky a prohřešky proti Řádu se trestají krutými tresty. Toto zvyšuje loajalitu a poslušnost paladinů. Rada se ale také stará o povyšování členů, nebo schvalování akcí, na kterých se elitní jednotky budou podílet.
Společnost
Paladinové při vstupu do Řádu musí složit přísahu, ta obsahuje také pasáže, ve kterých se káže to, že pokud paladin někomu ublíží, nebo dokonce někoho zabije bez varování nebo pádného důvodu, který musí poté předložit Radě, bude navždy vyhoštěn ze země. Být paladinem má ovšem i své kladné stránky. Dostávají velice vysoký pravidelný plat, ošacení, stravu, ale hlavně, ve společnosti mají velice vysoký respekt. S paladiny si to nikdo nechce rozházet, proto když přijdete do nějaké taverny, většinou dostanete vše zdarma. Nesmíte toho však zneužít, jinak vás stihne trest!
Taktika
V boji se paladinové potýkají se svým největším handicapem. Vždy mají proti svému nepříteli jedu velkou nevýhodu, jsou vždy přečísleni. Jeden oddíl čítá okolo 35 mužů, ty početnější pak okolo 50 mužů. Proto se paladinové snaží v boji o co nejmenší možné ztráty. Pomocí svých elitních kušostřelců se snaží oslabit nepřítele o co největší počet bojovníků. Po tom, co se dostanou útočníci moc blízko k obranému postavení oddílu, kušostřelci schovají zbraně a spěchají vytvořit boční křídlo obrany, které později vytvoří druhou vlnu útoku. Zatímco se kušostřelci formují do postavení, pěšáci zahajují protiútok. Pokud je v boji možná podpora mágu, ti se vždy spoustřeďují na jejich cíl, co nejmenší ztráty, proto se do poslední chvíle modlí k Innosovi a ozdravují paladiny. Útočná kouzla smí sesílat jen v krajní nouzi ohrožení celé akce. Mnohdy se nebojí položit svůj život za vítězství Innose.
Přeprava
Na delší vzdálenosti se paladiné přepravují pomocí královských fregat. Tyto lodě jsou sice velice dobře vyzbrojené a jsou velmi odolné, paladinové nejsou cvičeny pro boj na moři a proto se příměmu kontaktu na moři vyhýbají. Pokud ale neni jiného východiska, snaží se co nejrychleji dostat na protivníkovu loď a zbavit se narušitelů pomocí mečů a šípů. Pokud také neni přeprava lodí možná, vypravují se karavany paladinů, většinou se skládají z několika spřežení a za zvýšené ostražitosti. Paladinové mají ve zvyku vysílat zvědy několik dní dopředu, aby tak zamezili možnosti překvapení ze strany nepřítele.
Výbava
Každý paladin dostane po vstupu do Řádu svoje vlastni brnění, to mu zůstává většinou do konce života. Proto si o něj sám pečuje a musí ho mít v každou chvíli provozu schopné. Také dostane meč. Meč posvěcený samotným Innosem. Na začátku si voják vybere směr svého výcviku, a zbraně se kterými bude bojovat. Mezi výbavou, kterou dostane, ale ktará se nehodí do boje je například kožená brašna na nejnutnější potřeby, brousek na meč, který musí neustále udržovat ostrý, helmici, nebo své osvědčení s pečetí samotného krále. Jelikož ale přísaha paladina zakazuje vypovídání nepříteli a tím i zradu svých druhů, před mučením každého paladina může vysvobodit jed, který ho navždy udělá sluhem Innose. Paladiné totiž věří na posmrtný život a hluboce si zakládají na tom aby jim po smrti samotný Innos otevřel dveře do jejich nového nesmrtelného života.