Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mágové
Zakladatel: zakladatel kruhu mágů není do dnešní doby znám, někdo si myslí, že sám Innos dal vzniknout těmto vznešeným ochráncům vědy a vzdělání. Ovšem to, jestli je to pravda se už asi nikdo nikdy nedozví.
Odvětví magie
Magie se dělí na magii užitkovou a na magii temnou. Do té první spadá magie čtyř elementů, tedy ohně, vzduchu, země a vody. A do temné magie spadá umění Nekromantů. Tito "lidé" využívají magii k temným účelům.
Khoriniský klášter
Vůdce: Každý klášter, dokonce i ten v Khorinisu řídí Velká rada. Většinou se skládá z 3 - 5 mágů, kteří jsou vycvičení na 5. až 6. úrovni magie. Khoriniskému klášteru mágů ohně velí Pyrokar, moudrý a zkušený vůdce. Klášter: Mágové si staví své kláštery na velice dominantních místech, aby tím dali najevo svou důležitost a vznešenost. Většinou uprostřed celého kláštera stojí největší dominanta, chrám, ve kterém sídlí rada a do kterého se novici ale i mágové přicházejí modlit. Okolo chrámu jsou vystaveny příbytky pro novice, ti spí jen ve skromně vybavených místnostech, ale nacházejí se tam i místnosti pro vznešené mágy, ti si dopřávají ten největší luxus jaký si mág může dovolit. Součástí kláštera je také knihovna, která obsahuje to nejcenější. Svitky, knihy a runy, bez kterých by se zcela jistě mágové neobešli, to z knihovny čerpají mágové svou moudrost a právě na velikosti a objemnosti knihovny se pozná postavení daného kláštera. Mágové si musejí taktéž ukládat své bohatství do bezpečí, proto je součástí každého kláštera také pokladnice a spýž na potraviny. Většinou bývají umístěni v podzemních katakombách a střeženy stráží.
Kruhy magie:
Magie se dělí na několik kruhů. Avšak aby se člověk mohl dostat alespoň do 1. kruhu magie, musí jako novic složit zkoušku ohně. 1. Kruh: Je to ten nejzákladnější kruh magie, kterým musí každý mág projít, pokud se chce probojovat na vyšší úroveň. Obsahuje ty nejzákladnější kouzla, která se skvěle hodí na procvikování mágů. 2. Kruh: Na druhém magickém kruhu zkončí 50% mágů, kteří se přihlásí k cechu. Jsou váženější než mágové 1. kruhu nebo novici. Ty mají také většinou na starost. Rozdávají úlohy a starají se o hladký chod kláštera. 3. Kruh: Mágové třetího kruhu se starají hlavně o výcvik ostatních mágů na nižším stupni. Trénují jejich mysl a připravují novice na Test. 4. Kruh: Tito lidé spadají přímo pod kompetenci Rady, plní úkoly které jim stařešinové zadávají a také obchodují s vnějším světem. Být mágem 4. kruhu je velmi složitá úloha, je na ně kladena veliká zodpovědnost, ale jsou vysoce cenění. 5. Kruh: Jen několik málo mágů na celém světě dosáhlo této hranice pro obyčejného člověka. Když jste členem 5. kruhu, máte právo na to být členem Rady. Vysíláte své druhy na mise, ale hlavně udržujete mír ve světě a snažíte se diplomaticky vyjednávat. 6. Kruh: Do tohoto posledního kruhu může vstoupit jen bytost, která je požehnaná samotným Innosem. Pokud se o složení zkoušky 6. kruhu pokusí obyčejný človek, bez milosti zemře. Stát se členem "nejvyšších" znamená automatické přijetí do Rady jdnoho z vlivných klášterů na Mainlandu.
Velká rada
Rozhoduje o trestech pro neposlušné mágy nebo novice a také každoročně zvolí tři z nejpilnějších noviců, které pošle splnit Test ohně. Zasedá v chrámu kláštera, kam se chodí příslušníci cechu modlit.
Společnost
Mágové jsou považováni za proroky Innose. Proto se k nim každý chová s největší úctou jakou je hoden a v žádném případě si nikdo nesmí mágovy odporovat, protože Slovo mága, je slovo samotného Innose! A postavit se do cesty mágovi se považuje za největší hřích jakého se člověk ve svém životě může dopustit.
Test ohně
Jediný způsob, jakým se z novice můžete stát mágem, je splnit úkol od každého člena Velké rady. To znamená, že stát se členem v některém z důležitějších klášterů na Mainlandu je těžší se stát součástí klášteru v jiných provincijích. Po celý rok mágové 3. kruhu pozorují své svěřence novice a na konci Innosova roku doporučí tři nejlepší novice Radě, která je později vystaví Testu. Jen jediný z těchto tří mágů je předurčen ke splnění Testu a tím pádem k tomu, aby se stal plnohodnotným mágem. Může se ale také stát, že nepřežije ani jeden z noviců a cech tímto přijde o talentované členy. Ale mágem se opravdu může stát jen ten nejlepší. Samotné úkoly jsou novicům ukládány jako hádánky a všichni dostávají stejné úkoly.
Výbava
Při zaplacení 1000 zlatých a přivedení obětní ovce se člověk stane novicem. Dostane tím novicovo roucho, bojovou hůl a samozřejmě místo na spaní, pravidelnou stravu a možnost tréninku u mistrů v klášteru. Jakmile se stane člověk mágem, dostane róbu mága, luxusní ubykaci a zpřístupní se mu cvičení svých magických dovebností u učitelů a také si může koupit, nebo vyrábět magické runy a předměty. Pakliže budete opravdu dobrý a dokážete se stát členem Rady, nebudete muset vůbec dřít, budete bohatý ale nesmíte své druhy zklamat. Dostanete tím Róbu člena rady a jedno z křesel v chrámu vašeho kláštera.